logoplaatje
Home/

Nieuws - 2008

Uitbreiding van Uitvaartcentrum Vredehof in Almelo

Geplaatst: 23 juni 2008
plaatje: bulletToch nog sneller dan verwacht is het mogelijk gebleken om tot uitbreiding van Uitvaartcentrum Vredehof in Almelo te komen. Rond de bouwvakvakantie zal worden begonnen met de realisatie van 3 24-uurs opbaarkamers. Deze extra faciliteit voor nabestaanden biedt de mogelijkheid de periode tussen overlijden en de uitvaartplechtigheid, als dat niet thuis gebeurt, toch in een huiselijke sfeer door te brengen. Het is een faciliteit die in Almelo nog niet voorhanden is.
Al langere tijd overwoog Vredehof Uitvaartverzorging om opbaarkamers in haar uitvaartcentrum in Almelo te realiseren, waar het voor nabestaanden mogelijk is 24 uur per dag de overledene te bezoeken. De overledene blijft, indien gewenst, gedurende het gehele verblijf in het uitvaartcentrum in dezelfde kamer. Deze kamer is huiselijk ingericht, waardoor het echt tot een verlengstuk van de thuissituatie wordt. Het is daardoor mogelijk zonder afspraak, gedurende 24 uur per dag, met een eigen sleutel op bezoek te gaan. Privacy is gewaarborgd en het is hierdoor dan ook mogelijk om het afscheid een zo persoonlijk mogelijk en eigen karakter te geven. Er komen één grotere en twee kleinere kamers. Allen voorzien van kitchenette, toilet en muziekapparatuur en de grotere kamer ook van audioapparatuur.

Met deze uitbreiding van mogelijkheden voldoet Vredehof aan de toenemende wensen vanuit het publiek om tot verdere individualisering van een uitvaart te komen en biedt het 4 verschillende mogelijkheden om de overledene op te baren. In het uitvaartcentrum een familiekamer annex opbaarkamer voor kleinere bezoeken en de aula grotere bezoeken (waarbij in beide gevallen altijd een medewerker van Vredehof aanwezig is voor ontvangst en begeleiding), eveneens na de uitbreiding in het uitvaartcentrum de privé-sfeer van een eigen kamer en vanzelfsprekend opbaring thuis bij de familie.

De verwachting is dat september / oktober de kamers in gebruik zullen kunnen worden genomen. Daarbij zal Vredehof dan haar deuren openzetten voor het publiek voor een nadere en uitgebreide kennismaking, ook achter de schermen, met het uitvaartcentrum. Nadere informatie daarover volgt rond dat moment

terug naar overzicht