logoplaatje
Home/

Nieuws - 2008

ALGEMEEN BELANG LANCEERT UNIEKE CAMPAGNE

Geplaatst: 5 juni 2008
plaatje: bulletUitvaartverzorger en -verzekeraar Algemeen Belang uit de stad Groningen lanceert op 9 juni een nieuwe unieke reclamecampagne. Binnen de bijzonder vormgegeven campagne staat de beleving van een mensenleven centraal.

Via televisiespots, advertenties en radiocommercials laat Algemeen Belang door de ogen van kinderen zien hoe waardevol de persoonlijke beleving is voor iemands uitvaart. De kinderen zijn daartoe op een kleurrijke en neutrale locatie in de provincie geïnterviewd en gefilmd.
Met de nieuwe commercials en advertenties wil de organisatie zich nadrukkelijk onderscheiden als persoonlijke uitvaartverzorger, bij wie leven en midden in het leven staan belangrijke uitgangspunten zijn. De reclame-uitingen zijn qua vormgeving en aanpak beslist verfrissend en vernieuwend binnen de branche.

Algemeen Belang voert al enige tijd een vooruitstrevend marketingbeleid. Zo mocht de organisatie als sponsor van de supportersvereniging van FC Groningen de leden een bijzondere aanbieding doen.

De eerste televisiespotjes zijn vanaf 9 juni te zien op TV Noord. De radiocommercials en advertenties volgen direct daarna.

De nieuwe campagne werd bedacht en ontwikkeld door het stad Groninger reclamebureau La Compagnie.

Concept: Marjan Oosterhuis, Geerth Boschma, Sven Schriever
Account: Brita Sierdsema
Verantwoordelijk bij de klant: Evert de Niet
Productie: ProMotion Pictures, Winschoten
Copy: Tijl, Noëlle, Julian, Roelien, Carolien, Marieke, Anne, Alexandra, Peter, Kirsten, Damian, Maurice, Ivar, Geena

Algemeen Belang is een zelfstandige, regionaal werkende uitvaartverzorger en
-verzekeraar. Algemeen Belang is met bijna 37.000 polissen de achtste
natura-uitvaartverzekeraar van Nederland. De organisatie is bezig met de oprichting van een eigen crematorium in de stad Groningen en het aanleggen van een natuurbegraafplaats in de provincie.

Een preview van de campagne is te zien op http://www.vimeo.com/1111785
terug naar overzicht