logoplaatje
Home/

Nieuws - 2008

Vredehof Donatiefonds steunt Hospice Enschede met bijdrage.

Geplaatst: 4 april 2008
plaatje: bulletMet een bedrag van € 15.000,- ten behoeve van de inrichting van één cliëntenkamer, ondersteunt het Vredehof Donatiefonds het initiatief van Stichting Exploitatie Hospice Enschede ter realisatie van “Hospice Enschede”.
Reeds in 2003 heeft het toenmalige bestuur van Hospice Enschede zich tot het Vredehof Donatiefonds gewend met het verzoek een bijdrage te leveren aan de realisatie van een hospice. Enschede liep met deze ontwikkeling enigszins achter op hetgeen in de regio al gerealiseerd was op dit gebied en wilde deze achterstand graag met spoed wegwerken. Verschillende omstandigheden, vooral op het gebied van vergunningverlening, hebben een snelle realisatie van het Hospice in de weg gestaan. Stichting Vredehof ondersteunde de gedachte om te komen tot een volwaardige hospice faciliteit in Enschede van harte en heeft de aanvraag tot donatie daarom ook gehonoreerd. Uiteindelijk bleek het de eerste concrete toezegging voor een financiële bijdrage te zijn. Door de opgelopen vertragingen, lag de formele toekenning vanuit Stichting Vredehof daarom al enkele jaren “op de plank” te wachten tot de bouw zover gevorderd was dat tot uitreiking kon worden overgegaan.

Op woensdag 9 april zal om 14.00 uur een cheque ter waarde van € 15.000,- worden overhandigd aan de heer Thom Dijkman, voorzitter van Stichting Exploitatie Hospice Enschede en de heer Alfred Kats, secretaris / penningmeester van deze stichting, door de oud-voorzitter van Stichting Vredehof de heer J.A. Hofman. Dit omdat de heer Hofman nog slechts onlangs (per 1 januari jl.) als voorzitter is teruggetreden en wel via het Donatiefonds bij de toekenning en het vervolgtraject betrokken is geweest.

Vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid in de regio Twente heeft Stichting Vredehof (waaronder ook Vredehof Uitvaartverzorging valt), reeds enkele jaren geleden het Vredehof Donatiefonds opgericht, bestemd voor het ondersteunen van specifieke projecten die geïnitieerd worden in het kader van het levenseinde. Jaarlijks wordt een bedrag voor donatie vrijgemaakt, waarmee in de loop van de jaren al aan verscheidene projecten is bijgedragen, variërend van het ondersteunen van specifieke opleidingsactiviteiten op het gebied van overlijden en nazorg, tot hospice ondersteuningen, tot specifieke voorzieningen in verzorginghuizen.

terug naar overzicht