logoplaatje
Home/

Nieuws - 2008
plaatje: Vredehof Uitvaartverzorging neemt Stichting Hervormde Uitvaart-onderneming Neede over

Vredehof Uitvaartverzorging neemt Stichting Hervormde Uitvaart-onderneming Neede over

Geplaatst: 1 april 2008
plaatje: bulletPer 1 april zullen de activiteiten van de Stichting Hervormde Uitvaart-onderneming Neede worden overdragen aan Vredehof Uitvaartverzorging.
De Stichting had te kennen gegeven dat zij hun uitvaartactiviteiten een keer wilden overdragen. De voorkeur voor de Stichting is uiteindelijk gevallen op Vredehof Uitvaartverzorging. In wederzijds uitstekend overleg tussen het Bestuur van de Stichting en het management van Vredehof is tot het voorgaande besloten.

Voorwaarde van beide partijen tot het doen slagen van deze overdracht was dat het met volledige instemming van de meest betrokken medewerkers zou geschieden. Voor de Stichting vanuit hun verantwoordelijkheid van goed werkgeverschap, maar vooral vanuit de maatschappelijke opdracht om deze belangrijke, gevoelige en kwetsbare activiteit binnen een gemeenschap, bij een vertrouwde partij en op een verantwoorde wijze onder te brengen.
Voor Vredehof gold feitelijk hetzelfde. De huidige uitvaartleider, de heer H. Landkroon en de huidige uitvaart- en aulamedewerksters, de chauffeur, dragers en koffiekamermedewerksters hebben immers het bekende hoge kwaliteitsniveau altijd bepaald. Dus juist dit team is de voorwaarde voor toekomstig succes.

Ook de naam van de onderneming zal, in ieder geval nog voor een ruime periode in stand gehouden worden, teneinde de herkenbaarheid naar de markt toe te blijven waarborgen en aan te geven dat er in de directe sfeer niet zo veel wezenlijks zal veranderen. De arbeidsovereenkomsten met alle betrokken medewerkers zullen door Vredehof worden overgenomen. Ook het telefoonnummer, waaronder de Stichting te bereiken was, blijft hetzelfde.

Aula “Diekgraven” blijft met haar goede locatie in het hart van Neede en met haar uitstekende voorzieningen, natuurlijk de thuisbasis voor de uitvaartonderneming.

Vredehof Uitvaartverzorging is een regionaal werkende organisatie met aula’s in Enschede, Glanerbrug, Almelo, Enter en Bathmen. Vredehof is tevens werkzaam vanuit Rijssen, Holten, Eibergen / Haaksbergen en Losser. Zoveel mogelijk wordt in de verschillende plaatsen met een plaatselijk team gewerkt. Uitvaartverzorging is en blijft vooral in kleinere plaatsen een heel locaal gebeuren. Dan stellen familie, nabestaanden en bezoekers van een uitvaart het op prijs om de medewerkers van Vredehof te kennen of te herkennen. Dat geeft een stuk vertrouwen, rust en verbondenheid. Ook daarom zal in Neede geen verandering in het bestand medewerkers of in werkwijze plaatsvinden.

Het bestuur van Stichting Hervormde Uitvaartonderneming Neede en de directie van Vredehof Uitvaartverzorging spreken het volste vertrouwen uit dat deze samenvoeging van activiteiten voor beide ondernemingen een grote toegevoegde waarde betekent en ook in deze nieuwe constructie zal het team zijn uiterste best doen om de dienstverlening op hetzelfde hoge pijl te houden dat men in het verleden gewend was te ontvangen.

Voor nadere vragen kunt u contact opnemen met de heer A.B. van den Berg, voor-zitter van de Stichting Hervormde Uitvaartonderneming Neede, tel 0545- 29 25 29.
terug naar overzicht