logoplaatje
Home/

Nieuws - 2008
Een avond met TV-dierenarts Henk Lommers in Yarden-crematorium

Mijn huisdier is dood

Geplaatst: 12 maart 2008
plaatje: bulletOp woensdag 26 maart houdt Nederlands bekendste tv-dierenarts Henk Lommers een audiovisuele presentatie over ‘rouwgevoelens bij dieren’ in Yarden Crematorium Ockenburgh, Ockenburghstraat 21, Den Haag. Tijdens de presentatie beantwoordt Lommers vragen als: Hoe ga je om met het verlies van een dier? Laat je je dier inslapen als ‘het niet meer gaat’? Hoe worden dieren herdacht? En hoe ver kun je daar in gaan? Rouwen dieren zelf ook? De presentatie duurt van 20.00 tot 21.45 uur.
Levenskameraad
Henk Lommers: ‘Mens en dier hebben een hechte band. Het onvermijdelijke overlijden van een dier brengt verdriet en rouw met zich mee. Een dier wordt als ‘volwaardig lid’ van het gezin of als levenskameraad beschouwd. De wijze van omgaan met rouwgevoelens en de manieren om een dier te gedenken, zijn de insteek van de avond.’ Dierenarts Henk Lommers presenteert al zo’n 20 jaar tv-programma’s over dieren, zoals Alle Dieren Tellen Mee, Dier en Zoo en Dierenziekenhuis Rotterdam. Ook schreef hij talloze boeken, zoals ‘Het is stil in huis’, over afscheid nemen van een dier. In 2003 werd Lommers benoemd tot Dierenbeschermer van het Jaar.

Reserveren
Teamleider Henk Kroon: ‘De aandacht voor het afscheid nemen van een dier is sterk groeiend. Mensen ‘schamen’ zich niet meer om voor hun verdriet uit te komen en willen hun huisdier op liefdevolle wijze een laatste rustplek geven. Bijvoorbeeld op een dierenbegraafplaats of - na crematie in een dierencrematorium - in een sierurn.’ Yarden Crematorium Ockenburgh ontvangt met koffie/thee/fris. Ontvangst is om 19.30 uur, de toegang is vrij, maar reserveren is noodzakelijk: telefoon 070 397 8411 of cre.ockenburgh@yarden.nl.
terug naar overzicht